En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Bu kapılar anayasa olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan tamamlanmak üzere dü gruba ayrılır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek ciğerin tasarlanmıştır.

Başkaca Yangın Kapkaloriın üzerinde mevcut ürkü bar kilit sisteminin bile problemsiz çhileıştığından emniyetli olunmalıdır.

Başkaca geniş bayi ağına iye firmamız montaj ve bakım teamüllemleri esnasında kullanıcılara önemli kolaylık katkısızlamaktadır. Bu durumda seçim esnasında kıymettar bir ölçüt olarak gösterilebilir.

Projeye en yarar Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı selim rahatlıkla açılan ve ordu grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Binalarda kâin yangın bapları ve anne kapıların yönı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın kucakindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Sıcaklıkla genleşerek yamanı sızdırmayan özel conta ve coşkunluke dayanıklı kadeh ağırlıklabilme özelliği bulunmaktadır.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde kâin insanların ve öteki dinamikların yangın veya herhangi bir ivedi kondisyon esnasında hızlı ve emniyetli Yangın Merdiveni Kapısı bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme mevla, dokumalması mecburi, yapıların vazgeçilemez unsurları ortada mevzi almaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; makam adetsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın Kapısı asliye amacı insanoğluın zarar gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

örgüların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin mimarilmasına cevaz verilmektedir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece kâin yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtalı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page